Förutom att vi brinner för att ge världens kvinnor förutsättningar för ett berikat liv genom fantastiska produkter och en unik karriärmöjlighet, arbetar vi för att bevara jordens begränsade resurser. Mary Kay har ett gediget miljöprogram, bland annat genom initiativet Pink Doing Green. Här i Norden arbetar vi kontinuerligt med att hitta lösningar och kreativa idéer som innebär att vi tar ansvar för att bidra till en bättre miljö. 


Planterat 1 miljon träd
En miljon träd har planterats runt om i världen som en del av Mary Kays insats för hållbar utveckling.

Återvinner mera
Mary Kays globala tillverkningsanläggningar visar hållbara processer varje dag genom gedigna återvinningsprogram. 

Återfyllbara produkter
Mary Kay erbjuder innovativa och miljövänliga produkter och förpackningar, inklusive våra återfyllbara compacts som funnits i mer än 30 år.

Ingen deponering
Mary Kays globala tillverkningsanläggningar i Dallas har nolldeponi-status och har uppnått en minskning av vattenförbrukningen med 20 %.

100 % bionedbrytbara förpackningsmaterial
Distributionscentraler i USA använder förpackningsmaterial som är 100 % biologiskt nedbrytbara (biopeanuts).  

100 % förnybar energi.
Mary Kays huvudkontor och globala tillverkningsanläggning drivs av 100 % förnybar energi. 


Så här gör vi avtryck i Norden!


Lokalt är alltid bäst!


Du som handlar av en Fristående Hudvårdskonsult på din ort gör direkt en miljövänlig handling. Att gynna lokala företag är verkligen något alla kan göra för att skona vår planet. Ju närmare vi kommer varandra, desto kortare transportsträckor bidrar vi till. 

En miljövänlig MINI

Att alltid tänka miljövänligt är framtiden! Vi på Lesley Cosmetics vill självklart vara med på den resan. Från och med hösten 2019 erbjuder vi våra Fristående Hudvårskonsulter som kvalificerar sig i företagets bilprogram även en MINI som enbart drivs på el. Det är den klassiska originalversionen med tre dörrar. Välj den gröna vägen för en hållbar värld!

Earth Day Challenge

Vi vill skapa förutsättningar för att återvinna så många plastförpackningar som möjligt! I vår utmaning Earth Day Challenge bad vi våra Fristående Hudvårdskonsulter att samla in plastförpackningar från alla produkter som passar våra paletter. Resultatet blev 55 kg insamlad plast, vilket motsvarar 13 750 nya Mary Kay Eye Smudger Brush. Som tack planterade vi 100 träd vid den vackra Victoriasjön i Afrika i vinnarnas namn. Trädplantering gör att livlösa jordåkrar återfår sin naturliga bördighet och ger utsatta människor inkomster och mat på bordet – samtidigt som klimatet blir bättre.  

Nu har applause® blivit digital

Vårt magasin för våra Fristående Hudvårdkonsulter är nu digital 8 nummer av 12 varje år. Det sparar förstås oändligt mycket papper och leveranser. Miljön tackar oss för varje ”klick”!


SOCIALT ANSVAR

Med den Gyllene Regeln som grundpelare är fokus på vad man kan ge till andra naturligt. Mary Kay Ash underströk vikten av att engagera sig i välgörande ändamål och att hjälpa till på de sätt man har möjlighet. 1996 grundades Mary Kay Ash Charitable Foundation (nu The Mary Kay Foundation), vars syfte är att stödja kvinnor som drabbas av våld i hemmet och kampen mot cancer. Nedan finns länkar till fler initiativ från Mary Kay Inc.

I Norden är Lesley Cosmetics AB huvudsponsor för Great Andoh International School, en skola och ett barnhem för utsatta barn i Ghana. Cancerfonden och olika kvinnojourer har också fått vårt stöd.

ETT LEVANDE ARV

Mary Kay Ashs dröm fortsätter hela tiden att spridas över värden. Ett ledord som funnits med under hela företagets historia är innovation. Mary Kay ligger i ständig framkant och erbjuder kvinnor det de önskar: avancerad hudvård som ger resultat, den senaste och mest utvecklade makeupen som lyfter och framhäver varje kvinnas personlighet och fräscha, oförglömliga dofter. Genom företagets värderingar och ett stort socialt ansvarstagande, visar Mary Kay Inc. vägen för att göra världen lite vackrare, på många nivåer.

BEAUTY THAT COUNTS®

Tack vare våra Fristående Hudvårdskonsulter, kunder och anställda världen över har initiativet Beauty That Counts® förbättrat livet för kvinnor och barn som verkligen behöver det. Genom Beauty That Counts® går en del av försäljningen av utvalda produkter till olika välgörenhetsorganisationer. I våra nordiska länder stödjer vi cancerforskningen och för varje Beauty That Counts®-produkt som säljs, skänks tio kronor.