Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 Set


Som världsledande inom skönhet och med över 57 års erfarenhet av hudvård, har Mary Kay Research & Development Team, i samarbete med en ledande hudvårdsspecialist, utvecklat en banbrytande serie dermokosmetiska produkter som utgör några av Mary Kays största kliniska bedrifter någonsin.


Maximalt resultat. Maximal komfort.


Mary Kay har utformat en åtta-veckors retiniseringsrutin för att minimera de eventuella obehag i form av torrhet, flagnande hy och tillfällig rodnad som kan uppstå när du börjar använda rent retinol i 0,5 % koncentration. Den unika användningsrutinen har utvecklats i samarbete med dermatologer så att du ska kunna uppleva de fantastiska fördelarna med retinol, oavsett ålder, etnicitet eller hudtyp.

VECKA 1-2:
1 x per vecka, utblandad med Calm + Restore Facial Milk

VECKA 3-4:
1 x per vecka, följt av Calm + Restore Facial Milk

VECKA 5-6:
2 x per vecka, följt av Calm + Restore Facial Milk

VECKA 7-8:
3 x – 5 x per vecka, följt av Calm + Restore Facial Milk


Fantastisk hy på åtta veckor


Clinical Solutions Retinol 0.5 är en kraftfull produkt som utvecklats för att motverka olika typer av ålderstecken. Användare bör se synliga resultat inom två till fyra veckor beroende på användningsfrekvens och tolerans. Eftersom allas hy är olika kan de individuella resultaten variera.

*Resultaten baseras på en oberoende 8-veckors klinisk studie där 22 kvinnor applicerade Retinol 0.5 varannan kväll de första två veckorna, och därefter varje kväll under vecka 3 till 8.


Clinical Solutions ScientistsBe wise while you retinize!


När du använder en retinol-produkt med hög koncentration är det viktigt att gradvis vänja hyn innan du övergår till en mer frekvent användning. Detta inkluderar Mary Kays åtta veckors retiniserings-schema, i vilket det också rekommenderas att undvika vissa produkter och ingredienser. Detta hjälper till att maximera resultatet och säkerställa bästa möjliga upplevelse.

Läs mer i guiden för användning av hudvårdsprodukter före- och efter retinisering (pdf)Nedladdningsbart material:

Läs faktabladet om Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5 Set (pdf)