Drömmer du om en ungdomlig hy med hälsosam lyster? (Allvarlig, vem gör inte det?) Din drömhy finns inom räckhåll. Vitamin C och vitamin E är två av de mest effektiva och skyddande antioxidanterna som finns. Ett serum som ger en daglig dos av dessa kraftfulla ingredienser kan ge märkbara hudförbättringar. Även om du inte har några synliga ålderstecken kan en hudvårdsrutin med serum som innehåller vitamin C och E bidra till att skydda mot osynliga miljöstressorer som försämrar hudens hälsa.

Vitamin C är viktig


Eftersom den mänskliga kroppen saknar förmågan att producera eget C-vitamin behövs en daglig dos av vitaminet, antingen via kosten eller applicerat på huden. C-vitamin hjälper din kropp att reparera skadade hudceller och skyddar huden vid exponering för oxidativ stress som orsakas av föroreningar såsom ozon eller skadliga UV-strålar.

Vilka är fördelarna med serum som innehåller C-vitamin?Den kraftfulla antioxidanten vitamin C ger huden lyster och minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor, samtidigt som den minskar uppkomsten av pigmentfläckar och ojämn hudton. Men inte nog med det. Vitamin C är oumbärligt för att påskynda produktionen av kollagen och elastin – hudens byggstenar som ger en fast och elastisk hud. 

Varför tillsätta vitamin E? 
Vitamin C är bra för huden. Det är även vitamin E. Kombinerar du dem får du något helt makalöst. Effekten av denna extraordinära kombination av super-antioxidanter är vetenskapligt bevisad sedan årtionden tillbaka. 

Vitamin E, även känt som alfa-tokoferol, är en mycket effektiv antioxidant som behövs för att skydda huden från att åldras i förtid. Vitamin E bryts ned när det bekämpar skadliga fria radikaler. Men i kombination med vitamin C återuppväcks de skyddande krafterna igen. Samtidigt har vitamin E en stabiliserande effekt på vitamin C.

Hitta det bästa serumet med vitamin C för din hud
Inte alla serum med vitamin C är utformade på samma sätt. För bästa resultat rekommenderas att du väljer ett korrekt framtaget serum som maximerar effekten av det viktiga vitaminet, samtidigt som det tar itu med C-vitaminets välbekanta problem med stabilitet. Den renaste, mest aktiva formen av vitamin C är L-askorbinsyra. Askorbinsyra kräver särskild hantering och ska skyddas från ljus och luft för att undvika att den förstörs.

TimeWise Replenishing Serum C+E® kringgår detta problem genom att använda en särskild inkapslingsteknik där rent vitamin C (askorbinsyra) placeras i kärnan som sedan omsluts av mikrosfärer med vitamin E (α-tokoferol). På så vis frisätts de två vitaminerna på ett kontrollerat sätt som optimerar det dynamiska samspelet. Hudforskare vid Mary Kays Global Academy of Innovation and Science har dragit nytta av vitaminernas fantastiska samverkan för att ge dig en riktigt sund hy.

Eftersom ingredienserna är mycket aktiva är serumet förpackat i en lufttät flaska. Den lufttäta miljön bibehåller produktens maximala effekt från första droppen till den sista. Det genomskinliga doseringsfönstret visar hur mycket av produkten som återstår och hjälper dig att applicera rätt mängd i varje dos.

Detta kraftfulla serum innehåller så mycket som TRE källor av vitamin C.

Pure vitamin C + vitamin E bidrar till hudens naturliga reparationsprocess. Genom att kombinera vitamin E med rent vitamin C har Mary Kays forskare förlängt E-vitaminets livslängd och skapat ett långtidsverkande antioxidantskydd mot för tidigt åldrande av huden.

Extrakt från amalakibäretär rikt på naturligt vitamin C och antioxidanter som skyddar huden och bidrar till den naturliga kollagenproduktionen.1 Amalaki är ett näringsrikt superbär som innehåller polyfenoler, mineraler och vitaminer.

Ett derivat av vitamin C  (tetrahexyl ascorbate) har använts i detta serum för att komma åt mer svåråtkomliga hudområden. Vitamin C, som i grunden är vattenlösligt, har här omvandlats för att bli fettlösligt och därmed lättare för huden att ta upp.

.

Få en spänstigare hud med naturlig lyster på fyra veckor
Alla älskar resultat, och detta ansiktsserum levererar. I en oberoende klinisk studie upplevde deltagarna att de fick en mer elastisk hud med naturlig lyster på bara fyra veckor!2 (Och bättre resultat på längre sikt.2)

 • Förbättrat helhetsintryck: 92 %
 • Synbart fastare hud: 89 %
 • Förbättrad lyster: 87 %
 • Synbart reducerade fina linjer: 84 %

Därför är vitamin C som appliceras direkt på huden viktigare än någonsin.


Denna kraftfulla formula skyddar mot föroreningar som finns i miljön, såsom marknära ozon (O3) som orsakar synliga ålderstecken. Ohälsosamma ozonhalter är ett ihållande föroreningsproblem i många delar av världen. Ozonexponering har skadliga effekter på andningsvägarna men kan även orsaka oxidativ skada på huden enligt vetenskapliga studier.3,4

 • I USA bor fler än fyra av tio personer (41,1 %) i områden med ohälsosamma nivåer av ozonföroreningar, enligt State of the Air Report som publicerades 2019 av American Lung Association. I praktiken innebär detta att 134 miljoner personer bor i områden med ozonvärden på nivå ”F”. Detta är en ökning med fler än 5 miljoner individer jämfört med föregående rapport som publicerades 2014.
 • Marknära ozon finns i atmosfären och bidrar till uppkomsten av fria radikaler som orsakar oxidativ stress. Oxidativ stress kan försvaga hudens kollagen och elastin, med ett ökat antal fina linjer och slappare hud som följd. Vitamin C och E är antioxidanter som har bevisats motverka detta genom att neutralisera fria radikaler i huden.

Balanserad kost är avgörande för friska celler, frisk hud och god hälsa! Men det är omöjligt att styra var kroppen skickar de vitaminer du tillför genom kosten. Det är därför topiskt applicerat vitamin C är så viktigt för hudens hälsa. Vetenskapliga studier har visat att överdriven exponering för oxidativ stress via UV-strålning leder till låga nivåer av antioxidanter i överhuden. Därför är det viktigt att underhålla frisk hy med ett serum som innehåller de vitaminer den behöver.

Den effektiva kombinationen av vitamin C och vitamin E har av goda skäl rönt stor uppmärksamhet bland hudforskare. Upplev TimeWise Replenishing Serum C+E® för en sundare och fastare hud med fräsch lyser. Din hud kommer att tacka dig.

1Resultat baserat på invitro-tester.
2Resultat baserat på en åtta veckors oberoende klinisk studie där 39 kvinnor använde produkten morgon och kväll.3Fuks KB, Hüls A,Sugiri D, Altug H, Vierkötter A, Abramson MJ, Goebel J, Wagner GG, Demuth I, Krutmann J, Schikowski T. Troposheric ozone and skinaging: Results from two German cohort studies. Environ Int. 2019 Mar; 124: 139-144.
4Meloni M and Nicolay JF. Dynamic monitoring of glutathione redox status in UV-B irradiated reconstituted epidermis: effect of antioxidant activity on skin homeostasis Toxicology in Vitro2003 (17) 609-613.

Hitta din Fristående Hudvårdskonsult idag!

Produkter du vill ha – service du förtjänar

 • Köp exklusivt via din Fristående Hudvårdskonsult
 • Få personligt anpassade rekommendationer
 • Ta fram ditt allra bästa jag med hjälp av din Fristående Hudvårdskonsult

Handla när du vill – hur du vill

 • Mary Kay erbjuder skönhet på dina villkor
 • Smidig leverans direkt till dig
 • Handla online eller via personlig kontakt med din personliga Fristående Hudvårdskonsult