Boosters från Mary Kay Clinical Solutions® är inte tänkta att ersätta din hudvårdsrutin – de är avancerade produkter med kraftfulla ingredienser som kompletterar din hudvårdsrutin när du behöver lösningar för specifika hudproblem. Både serum och boosters är viktiga delar av din hudvårdsrutin.

Huvudingredienser

Mary Kay Clinical Solutions® C + Resveratrol Line Reducer
MOTVERKA FINA LINJER OCH RYNKOR

Mary Kay Clinical Solutions® C+ Resveratrol Line Reducer innehåller vår högsta koncentration av C-vitamin och resveratrol. Med tiden tappar vår hud förmågan att producera de viktiga proteinerna kollagen och elastin på grund av naturligt åldrande, solexponering och miljöfaktorer. Dessa faktorer i kombination med repetitiva ansiktsrörelser leder oundvikligen till fina linjer och rynkor. Denna högkoncentrerade produkt stärker huden med hjälp av en kraftfull blandning av C-vitamin, resveratrol
och acetylhexapeptid-8.

Ingredienser som ger en boost

C-vitamin

En oumbärlig antioxidant som är känd för sin förmåga att bekämpa synliga ålderstecken.

 • C-vitamin främjar hudens naturliga produktion av kollagen och elastin, vilket bidrar till att motverka rynkor och fina linjer.
 • C-vitamin verkar som en stark antioxidant och skyddar huden mot de skadliga effekterna från fria radikaler som kan uppstå till följd av UV-strålning och luftföroreningar, vilka kan bidra till för tidig uppkomst av fina linjer och rynkor.
 • Kliniska studier har visat att C-vitamin förbättrar utseendet på fina linjer och rynkor på solskadad hud.

Resveratrol

Precis som C-vitamin är resveratrol en kraftfull antioxidant som är uppskattad inte bara för sin förmåga att bekämpa synliga ålderstecken utan även för den skyddande effekten den har på hudens yta.

 • Resveratrol främjar hudens naturliga produktion av kollagen och elastin och hjälper huden att förebygga nedbrytning av kollagen.
 • Den hjälper också till att skydda huden* mot solskador, som kan leda till för tidig uppkomst av fina linjer och rynkor.

Acetylhexapeptid-8

Acetylhexapeptid-8 är en peptid som bidrar till att minska de signaler som med tiden leder till fina linjer och rynkor.

*Baserat på in vitro-tester


Mary Kay Clinical Solutions® HA + Ceramide Hydrator 
ÅTERFUKTA HUDEN

Ta vara på varje droppe av denna högkoncentrerade booster som ger överlägsen återfuktning. När hudens fukthalt är ur balans kan dess skyddsbarriär försvagas, vilket kan leda till att fina linjer och rynkor blir mer synliga. Stärk hudens skyddsbarriär med Mary Kay Clinical Solutions® HA + Ceramide Hydrator, en unik sammansättning med återfuktande ingredienser som hyaluronsyra och ceramider.

Ingredienser som ger en boost

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en kraftfull, återfuktande ingrediens som blir alltmer populär tack vare sin förmåga att kunna binda mer än
1 000 gånger sin vikt i vatten. Detta innebär att den håller kvar vattenmolekyler så att huden ser fyllig och frisk ut.

 • Två olika typer av hyaluronsyra verkar tillsammans för att bekämpa torr hy.
  • Hyaluronsyra med låg molekylvikt tränger in i det översta hudlagret (hornlagret) och ger återfuktning direkt som hjälper huden att bli fyllig och återfuktad inifrån.
  • Hyaluronsyra med hög molekylvikt lägger sig på hudens yta som ett skyddslager och gör den mjuk och silkeslen på ytan.


Ceramider

Ceramider är en viktig beståndsdel i det översta hudlagret (hornlagret) och är avgörande för att bibehålla hudens fukthalt.

 • Ceramider förekommer naturligt i huden, och genom att tillföra dem så förbättras hudens fuktnivå och naturliga skyddsbarriär.

Extrakt från järnört

 • Vårt utvalda växtextrakt stödjer hudens naturliga produktion av så kallade återfuktningsfaktorer. Återfuktningsfaktorerna absorberar vatten som finns i luften och kombinerar det med sin egen fukthalt, vilket gör att de yttersta skikten i hudlagret (hornlagret) kan hålla sig återfuktade trots yttre påverkan.

Mary Kay Clinical Solutions® Ferulic + Niacinamide Brightener
MINSKA PIGMENTFÖRÄNDRINGAR

Mary Kay Clinical Solutions® Ferulic + Niacinamide Brightener hjälper till att reducera pigmentförändringar och förbättrar ojämn hudton. Trippelverkande ingredienser arbetar dygnet runt för att råda bot på dessa vanliga ålderstecken.
Ge huden en extra uppljusande effekt med den här boostern som är fylld med antioxidanter!

Ingredienser som ger en boost

Ferulinsyra

Ferulinsyra är en kraftfull antioxidant som verkar som en sköld mot yttre påverkan på huden som kan orsaka pigmentförändringar (hyperpigmentering).

 • Ferulinsyra bidrar till att förhindra att fria radikaler bildas på huden, vilket minskar risken för pigmentförändringar.
 • Den stöder också hudens antioxidantsystem* för att reducera pigmentförändringar.
 • Ferulinsyra har egenskaper som lugnar huden och bidrar till att bekämpa de vanligaste orsakerna till pigmentförändringar. Huden blir jämnare och får en uppljusande effekt.

Niacinamid (vitamin B3)

Niacinamid är en av de två vanligaste formerna av vitamin B3. Det är ett viktigt näringsämne och är välkänt som ett fantastiskt ämne som ger huden en uppljusande effekt.

 • Applicering av niacinamid har visat sig kunna minska synliga pigmentförändringar på huden (hyperpigmentering) avsevärt genom att skydda hudens barriär (den första försvarslinjen mot yttre påverkan).
 • Det fungerar även som en antioxidant och bidrar likt ferulinsyra till att bekämpa de vanligaste orsakerna till pigmentförändringar.

Extrakt från vita bönor (vegetabiliska aminosyror)

Mary Kay har upptäckt att extrakt från vita bönor (även kallat Navy Beans på engelska) har en uppljusande effekt på huden, och har patenterat en ingrediensteknik baserat på den upptäckten.

 • Extraktet minskar* också befintliga pigmentförändringar och förbättrar ojämn hudton över lag.


*Baserat på in vitro-tester


Mary Kay Clinical Solutions® PHA + AHA Resurfacer
MOTVERKA GLÅMIG OCH OJÄMN HY

Ju äldre vi blir, desto mer saktas vår huds cellförnyelse ner.
Detta kan leda till en glåmig och ojämn hudton, och då är exfoliering ett måste för att få – och bibehålla – slät hy.
Avlägsna döda hudceller, exfoliera, gör huden slätare och få samtidigt en vacker lyster med en booster med dubbla hydroxisyror.

Ingredienser som ger en boost

Polyhydrixisyra (PHA)

Andra generationens hydroxisyra – polyhydroxisyra – har större molekyler än alfahydroxisyra, vilket innebär att exfolieringen är ytlig men effektiv.

 • Mängden polyhydroxisyra är noggrant avvägd för att lämnas kvar på huden. Det bidrar till att förbättra hudens lyster och struktur genom att avlägsna döda hudceller på hudytan och påskyndar exfolieringen i det övre hudlagret.

Alfahydroxisyra (AHA)

Har mycket mindre molekyler jämfört med polyhydroxisyra och penetrerar därför enkelt genom de övre hudlagren för en djupare exfoliering.

 • Alfahydroxisyra bidrar till att påskynda hudens cellförnyelse och exfoliering genom att lösa upp döda hudceller i flera hudlager.
 • Syran lämnas kvar på huden och bidrar till att förbättra hudens lyster och struktur.

Glycerin

Fuktgivande glycerin är en naturlig ingrediens som utvinns från vegetabiliskt fett. Glycerin är ett perfekt komplement till de två exfolierande hydroxisyrorna.

 • Glycerin är en vanligt förekommande fuktighetsbevarande ingrediens som används tack vare dess fuktbindande egenskaper och bidrar till att öka fuktnivåerna i de översta hudlagren.

SÅ ANVÄNDER DU DINA BOOSTERS


Mary Kay Clinical Solutions®