Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5

Mary Kay Clinical Solutions® Retinol 0.5

Maximera din åldersförebyggande hudvård med rent, kraftfullt retinol i 0,5 % kliniskt påvisad koncentration. Retinol är den ingrediens dermatologer rekommenderar till vuxna i alla åldrar för att förebygga ålderstecken som ännu inte visat sig och samtidigt motverka avancerade tecken på hyns åldrande. Retinol 0.5 är det perfekta tillskottet till de flesta* hudvårdsrutiner.

Tar sig an en trio av åldersrelaterade problem som:
• Rynkor
• Ojämn hudton
• Förlorad spänst

Använd inte om du är gravid, ammar eller planerar att bli gravid.

*Retinol 0.5 rekommenderas inte till användare av Clear Proof® Acne System

1 269 kr

Är du intresserad av att handla denna produkt? Kontakta en fristående hudvårdskonsult idag.

Fler fördelar

Vad är retinol?


Retinol är ett derivat av vitamin A och förekommer naturligt i huden. Många dermatologer menar att retinol är en riktig guldingrediens som både förebygger och bromsar synliga ålderstecken. Att introducera kraftfullt rent retinol är ett bra sätt att boosta hudvårdsrutinen på kvällen, men det ersätter inte de vitaminer, mineraler och peptider som finns i din dagliga hudvårdsrutin.


Vad gör det?


Retinol stimulerar den ytliga hudcellsförnyelsen så att hyn ser yngre ut. Dessutom främjar det den naturliga produktionen av kollagen och elastin, och får hy med kollagenbrist att se hälsosammare ut. (Viktigt även för kvinnor som inte har synliga ålderstecken.)


Maximalt resultat. Maximal komfort.


Mary Kay har utformat en åtta-veckors retiniseringsrutin för att minimera de eventuella obehag i form av torrhet, flagnande hy och tillfällig rodnad som kan uppstå när du börjar använda rent retinol i 0.5 % koncentration. Den unika användningsrutinen har utvecklats i samarbete med dermatologer så att alla ska kunna uppleva de fantastiska fördelarna med retinol – oavsett ålder, etnicitet eller hudtyp.


Läs mer om retinol, retiniseringsrutinen, dermokosmetika och ingredienser här.


Appliceringstips

Personer som använder rent retinol* för första gången rekommenderas att följa Mary Kays milda retiniseringsrutin. Läs mer här och prata med din Fristående Hudvårdskonsult för mer information.

Appliceras kvällstid på rengjord och torr hy med upp- och utåtgående rörelser.
Genom att vänta 5 till 10 minuter efter rengöring minskar eventuell risk för hudbesvär.
Applicera ögonkräm innan du applicerar Retinol 0.5, annars kan eventuell irritation uppstå om den appliceras med rester av retinol på fingertopparna.

Lämplig att använda tillsammans med Mary Kay Clinical Solutions® Calm + Restore Facial Milk*, fortsätt sedan med din hudvårdsrutin från Mary Kay®** Använd alltid solskyddsfaktor dagtid när du använder produkter med retinol.

*Om TimeWise Repair®-produkter är din enda källa till retinol, rekommenderar Mary Kay att du följer retiniseringsrutinen för att vänja din hy vid den höga koncentrationen retinol som finns i Clinical Solutions® Retinol 0.5.
**Retinol 0.5 rekommenderas inte till användare av Clear Proof® Acne System