Dr. Lucy Gildea, Chief Scientific Officer

Samarbete ger produkter som kvinnor verkligen vill ha
Flera fantastiska enskilda idéer blir något ännu bättre när ett team utvecklar dem tillsammans. Vi hämtar inspiration från många platser och vi letar ofta utanför skönhetsindustrin för att se hur vi kan överföra trender till hudvård. För att kunna leverera oemotståndliga produkter investerar vi i konsument- och teknologiforskning och använder oss av de mest avancerade teknologierna. Tillsammans med våra förpacknings- och verksamhetsteam arbetar vi för att utveckla och tillverka produkter av hög kvalitet. Vi är dedikerade att få fram effektiva produkter som kvinnor verkligen vill ha och som gör det möjligt för vår säljkår att utveckla sin business.

Terry Jacks, Vice President, Product Development

Från några centiliter till 5 000 liter!
Många företag specialiserar sig på att antingen utforma produkter eller att tillverka dem. Vi är specialiserade på att göra båda. Därför investerar vi över 100 miljoner dollar i ett nytt tillverknings- och utvecklingscenter. Vi tillverkar inte bara produkter i Dallas, Texas, vi måste också kunna producera exakt samma produkter i våra tillverkningsanläggningar världen över. Och det är ganska stort när det handlar om att gå från mängden i en liten labb-bägare hela vägen upp till 5 000 liter och sedan upprepa det på flera platser. Det är som ett bakrecept. Du kan inte bara multiplicera ingredienserna och förvänta dig exakt samma resultat.

Dr. Michelle Hines, Director, Global Cosmetic Research & Innovation

Passion för forskning kring varje enskild produkt
Vi tillbringar mycket tid med att samarbeta med vetenskapliga experter och akademiker samt med ledande teknikföretag. Vi samarbetar med experter inom dermatologi och med universitet runt om i världen. Våra forskare deltar på akademiska konferenser och vi läser regelbundet vetenskapliga rapporter. Vi använder oss av allt detta för att driva våra forskningsprojekt framåt eftersom vetenskap är vår passion och forskning är hjärtat i allt vi gör. Det är det vi älskar. Vi tillämpar det på att utveckla produkter som levererar hudvård som kvinnor vill ha.

Dr. Bridgette January, Director, Product Formulation, Process Development & Commercialization

Form, struktur och yta i perfekt balans
Det gäller att hitta balansen mellan att få fram en härlig formula till konsumenten och samtidigt få den stabil och effektiv. När det gäller produktformula fokuserar vi på form, struktur och yta. Det finns så många krämer och lotions på marknaden, men vad är det som kommer att få en kvinna att vilja prova den och använda den igen, dag efter dag? Vad är det som kommer att få henne att säga om just den produkten ”Wow, den här är underbar!”? Vi har ett helt team av mycket kreativa människor som är hängivna att få fram just den reaktionen.

Dr. Cristi Gomez, Director, Human Product Safety & Environmental Toxicology

Förbättra forskningen om säkerhet
Som ett globalt företag är det viktigt att vi har ett brett sortiment som möter de olika behoven hos kvinnor världen över. Ett sortiment som kan växa och utvecklas när behoven förändras. När vi tar fram en ny formula måste vi se till att varje ingrediens och produkt uppfyller våra strikta krav och standarder. Vi investerar stora summor i forskning och utveckling av ny teknik för att främja vetenskap som förbättrar säkerhet.

David Gan, Senior Principal Scientist, Skin Research & Technology

Inspiration som leder till innovation
Inspiration kan komma överallt ifrån. Vi har forskare som har upptäckt innovativ teknologi bara genom att besöka en juicebar och identifiera ett helt nytt botaniskt extrakt. I vårt laboratorium forskar vi på tusentals ingredienser och vilka fördelar de ger hyn, och tar vi får fram fantastiska patent som tillför hyn fördelar. Att veta hur vi använder den där inspirationen tar oss till en innovativ plattform.

Dr. Shoná Burkes-Henderson, Senior Scientist, Clinical Research

Resultat som verkligen betyder något
Vi vet att vi har fantastisk ingrediensteknologi i våra produkter, men vi utför också kliniska tester för att säkerställa fördelarna de ger hyn. Kliniska tester hjälper oss att garantera att vi kan leverera fördelar till våra konsumenter. Dessutom utnyttjar vi den senaste teknologin för att säkerställa relevanta resultat. Arbetet vi utför är så påtagligt eftersom vi faktiskt kan se förbättringar på kvinnornas hy. Det gör att man blir passionerad i jobbet. Jag är en del av något som får kvinnor att le eftersom de ser resultat som verkligen betyder något för dem.

Dr. Alphonsus Dang, Manager, Product Safety

Vår höga säkerhetsstandard
Huden kan reagera på olika sätt på olika människor. Så vi investerar hela tiden i en mängd tester på olika typer av hud – allt för att säkerställa att varje enskild ingrediens och varje slutlig formulal är säker. Vi samarbetar med ögonläkare, dermatologer, oberoende laboratorier och testanläggningar för att bekräfta att våra produkter lever upp till en hög kvalitet- och säkerhetsstandard - och med några få undantag, även passar de som har känslig hy.

Hitta din Fristående Hudvårdskonsult idag!

Läs mer ...

Produkter du vill ha - service du förtjänar

  • Köp exklusivt via din Fristående Hudvårdskonsult
  • Få personligt anpassade rekommendationer
  • Ta fram ditt allra bästa jag med hjälp av din Fristående Hudvårdskonsult

Sök hudvårdskonsult

Handla när du vill - hur du vill

  • Mary Kay erbjuder skönhet på dina villkor
  • Smidig leverans direkt till dig
  • Handla online eller via personlig kontakt med din personliga Fristående Hudvårdskonsult

Jag vill veta mer!